Στις 20 Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος εόρτασε τα Ονομαστήρια του.

Όπως έχει καθιερώσει ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, συμμεριζόμενος τη συνεχιζόμενη δοκιμασία και τις δοκιμασίες του λαού κατά τα δέκα χρόνια της κρίσης, επιλέγει να εορτάσει με σεμνότητα τα Ονομαστήριά του.
Έτσι και φέτος, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του κ.κ. Ευσταθίου μας και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης ιερούργησε στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στους Μολάους συνεπικουρούμενος από πλειάδα κληρικών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος. Στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ευσταθίου, συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ’.
Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους πιστούς, που είχαν συρρεύσει από την ευρύτερη περιοχή για να του ευχηθούν, ενώ αντευχήθηκε υγεία και προκοπή.