Με μια δημόσια ανάρτησή της στο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η πρώην Βουλευτής Λακωνίας, Φεβρωνία Πατριανάκου, κάνει αναφορά σε ένα σημαντικό θέμα που αφορά την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για την μεταφορά δημοσίων ακινήτων αλλά και μνημείων κ.ά., τα οποία πέρασαν από τα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κας Πατριανάκου είναι η ακόλουθη:
«Μέσα στο κατακαλόκαιρο, εν αγνοία και ερήμην των άμεσα ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων ή ιδιωτών, η κυβέρνηση εκχώρησε μαζικά στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.

Η κρυπτογραφημένη λίστα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 2317/19.6.2018), αναγράφει μόνο πίνακες με 10.119 δωδεκαψήφιους Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία διευκρίνιση ή άλλο στοιχείο αναγνώρισης. Δίχως αποκρυπτογράφηση δηλαδή είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος ποια είναι και πού ακριβώς βρίσκονται τα ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο.

Σάλος έχει προκύψει από αποκρυπτογράφηση της λίστας των Χανίων όπου διαπιστώθηκε ότι περιλαμβάνονται ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλει το γεγονός της εκχώρησης μνημείων στο Υπερταμείο, μέσω της ΕΤΑΔ, ως συνταγματική εκτροπή.
Οι τοπικοί άρχοντες θα πάρουν επιτέλους θέση στην ανεξέλεγκτη υποθήκευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;».