Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος και κάθε πρωί τα παιδιά θα κάνουνε την προσευχή τους σύμφωνα με το τυπικό λειτουργίας των σχολείων.
Είναι αναγκαία η προσευχή στα σχολεία; Δηλαδή ωφελούνται τα παιδιά;

Καταρχήν θα το εξετάσουμε από δύο οπτικές. Το τυπικό κομμάτι και το ουσιαστικό.
Τυπικά από τη στιγμή που έχουμε επίσημα αναγνωρισμένη συνταγματικά θρησκεία την Ορθόδοξη Ανατολική εκκλησία του Χριστού Πολύ σωστά τα παιδιά κάνουν την προσευχή τους πριν εισέλθουν στις αίθουσες. Αυτό το κομμάτι όμως είναι το έλασσον. Το μείζον είναι το ουσιαστικό κομμάτι.

Με ποιον επικοινωνούμε στην προσευχή; Απάντηση :με το Θεό και τους Αγίους.
Τι κάνουμε στην προσευχή; Δοξολογούμε με το Θεό και μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας. Αν είναι μία φορά χρήσιμη η επικοινωνία με τον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο, η εσωτερική επικοινωνία με τον εαυτό μας και γενικά η επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω Αφού ο άνθρωπος είναι ένα λογικό κοινωνικό ον, τότε είναι 10 φορές πιο αναγκαία η επικοινωνία με αυτόν που μας έπλασε. Άρα τα παιδιά ωφελούνται ουσιαστικά, πραγματικά και αμέτρητα με την πρωινή προσευχή.

Υ.Γ. :Η πίστη είναι βίωμα. Αυτό το άρθρο το καταλαβαίνουν όσοι προσεύχονται καρδιακά και όσοι δεν προσεύχονται καθόλου δεν μπορούν να καταλάβουνε το παραπάνω άρθρο. Αν ανήκεις στο δεύτερο κομμάτι άρχισε να προσεύχεσαι και θα δεις σύντομα θετικά αποτελέσματα.

* Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr