Έπειτα από την πραγματοποίηση εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα» με διακριτικό τίτλο «Ο Ευρώτας» στις 4 Σεπτεμβρίου στην Σκάλα Λακωνίας και την διαβούλευση των εκλεγέντων για τις αρχαιρεσίες στις 5 Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου διαμορφώθηκε ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Πορφύρη Δέσποινα
Αντιπρόεδρος: Πουλικάκος Γεώργιος
Γραμματέας: Βαθάκου Ζωή
Ταμίας: Πορφύρη Χρυσούλα
Έφορος: Βαρδάκας Λεωνίδας
Βοηθός Γραμματέα: Δρουγγάνης Δημήτριος
Βοηθός Εφόρου: Δούμουρα Γεωργία

Εξελεγκτική επιτροπή:
Διαμαντάκου Κωνσταντίνα
Παπαδάκη Αγγελική
Φωτάκου Κωνσταντίνα

«Κύριο μέλημα και βασικός σκοπός του Συλλόγου μας, αποτελεί η προστασία από κάθε είδος ρύπανσης κατά μήκος του ποταμού από τις πηγές έως την εκβολή του στον Λακωνικό κόλπο και, σαφώς, οι περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.
Επεξεργαζόμαστε ταυτόχρονα δράσεις σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για άμεση λύση στο διαρκές πρόβλημα της ρύπανσης, καθώς επίσης, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα», θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τα ιδρυτικά μέλη για την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Συλλόγου.
Επιπρόσθετα, συγχαίρει τον βουλευτή Λακωνίας, κο Σταύρο Αραχωβίτη, για την ανάδειξή του στη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επιδιώκουμε την από κοινού συνεργασία και στήριξη στην αντιμετώπιση της διαρκούς και συνεχούς ρύπανσης, που υπόκειται εδώ και πολλά χρόνια ο Ευρώτας, ο μοναδικός μεγάλος ποταμός, στολίδι όλου του νομού Λακωνίας.
Μαζί για τον Ευρώτα!»
, σημειώνει στην πρώτη ανακοίνωσή του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα»