Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ διοργανώνει το προσεχές διάστημα πληθώρα επιστημονικών δράσεων. Μέχρι στιγμής, οι επιστημονικές δράσεις που είναι προγραμματισμένες να υλοποιηθούν για τον Σεπτέμβριο, είναι οι ακόλουθες:

Παρέμβαση σε γονείς:
Σε συνεργασία με κ. Λιάρου Ευσταθία, Δήμαρχο του Δ. Ελαφονήσου και την κ. Τσάπαλα Μαρία από τον Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ελαφονήσου, διοργανώνουμε μια ομιλία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης προς τους γονείς με τίτλο: «Οργάνωση και Εποπτεία της μελέτης του παιδιού στο σπίτι», που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Σκηνής του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα: 6:00 το απόγευμα, με εισηγήτρια την ψυχολόγο κα Παπαδοπούλου Ιωάννα

Παρέμβαση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
Σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Γυμνασίου Ελαφονήσου κ. Στυβακτά Παναγιώτη, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα, ψυχολόγος, θα πραγματοποιήσει βραχεία βιωματική παρέμβαση, στους μαθητές του Γυμνασίου Ελαφονήσου στη θεματική «Να είναι κανείς μέλος της ομάδας ή να μην είναι;» από το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης: «Ξέρω τι Ζητάω»

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δ/ντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας κ. Δούβρη Ευάγγελου, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Λακωνίας και συγκεκριμένα με την κα Σταυρούλα Μπορέτου εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών (3) δίωρων συναντήσεων από το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: «Εγώ και Εσύ γινόμαστε Εμείς» που διαπραγματεύεται τον έλεγχο των συγκρούσεων.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Ε2 τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας από τις κυρίες Καργάκου Κατερίνα & Μπορέτου Σταυρούλα κατά τις ημερομηνίες: 26/09, 01/10 & 08/10 και ώρα έναρξης 10:00 το πρωί.

Παρεμβάσεις σε γονείς:
Κρίνοντας αναγκαία την συμβουλευτική υποστήριξή μας προς τους γονείς και κατόπιν συνεργασίας με τον Δ/ντή του Δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου κ. Χανδόλια Σπύρο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου, ενημερωτική ομιλία προς του γονείς των παιδιών με θέμα: «Τα καλά όρια πλάθουν ευτυχισμένα παιδιά» με ομιλήτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα