Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διοργάνωσε, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εκδήλωση με θέμα «Ελληνικό Σήμα στην Ελιά και στο Ελαιόλαδο: η συμβολή του στην τυποποίηση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων». Το Ελληνικό Σήμα για την Ελιά και το Ελαιόλαδο είναι ένας καινούριος θεσμός που στόχο έχει την προώθηση των δύο σημαντικότερων ελληνικών προϊόντων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η διαδικασία απονομής του και οι ευκαιρίες που αυτή η διάκριση προσδίδει τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα ίδια τα προϊόντα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης είχε την τιμή, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, να απονείμει το πρώτο Ελληνικό Σήμα στην Ελιά και στο Ελαιόλαδο, το οποίο απέσπασε η λακωνική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΗ - ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που παράγει το βιολογικό ελαιόλαδο «Ράχη της Μάνης». Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή και επιβεβαίωση της ποιότητας του ελαιολάδου της λακωνικής γης και της αξιόλογης επιχειρηματικότητας των Λακώνων, μελών του Επιμελητηρίου. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας εκφράζει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την ικανοποίησή της για τη διάκριση ενός μέλους της λακωνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Ζαχαρόπουλος συμμετείχαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στις διάφορες εκδηλώσεις της ΔΕΘ, καθώς και επισκέφτηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λακωνίας και συνομίλησαν με τους εκθέτες. Στο περίπτερο εκθέτουν τα προϊόντα τους με πλήρη επιχορήγηση του Επιμελητηρίου οι εξής επιχειρήσεις-μέλη του:

• Μανιατάκη Χρυσάνθη, έδρα: Βελιές, με λικέρ, γλυκά κουταλιού, βρώσιμες ελιές, σύκα
• Λέκκα Ειρήνη, έδρα: Νεάπολη, με χειροποίητα σαπούνια, φυσικά καλλυντικά
• Σωτήραλη Μαριλένα, έδρα Άγιοι Απόστολοι, με υδρόμελι, μελιτόξιδο, βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, κηραλοιφές, βαλσαμέλεο

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη διοργάνωση της ΔΕΘ και της λακωνικής αποστολής από το Επιμελητήριο Λακωνίας.