Στο εργοτάξιο στο σημείο όπου συναντάται ο δρόμος Σκούρα-Πυρί με την προέκταση της Λυκούργου βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, Ηλίας Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι το έργο ξεκίνησε και σύντομα η νέα πύλη της Σπάρτης που θα συνδέσει την πόλη με τους οδικούς άξονες Λεύκτρο-Σπάρτη και Σκούρα-Πυρί θα παραδοθεί. «Σταθήκαμε πεισματικά απέναντι στις φωνές που μονίμως αντιδρούσαν σε καθετί που έχει σχέση με την πρόοδο και την εξασφάλιση καλύτερων δυνατοτήτων για τους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που υπερβαίνει τα 6.500.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΠΣΑ. «Είναι ένα έργο που όφειλε η Πολιτεία στην πόλη της Σπάρτης», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

«Είναι ένα έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε πάρα πολύ. Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει περισσότερο την Σπάρτη και μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο τον Ευρώτα», σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης κα Ντία Τζανετέα. «Είναι ένα έργο σημαντικό για την πόλη της Σπάρτης. Μέσω της συνεργασίας του Δήμου και της Περιφέρειας λύνουμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε ο Δήμαρχος Σπάρτης.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε έργα παρεμβάσεων και αναπλάσεων στο Δήμο Σπάρτης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ζητήματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί: