Στο εργοτάξιο στο σημείο όπου συναντάται ο δρόμος Σκούρα-Πυρί με την προέκταση της Λυκούργου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ντίας Τζανετέα, του Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ Ηλία Στρατηγάκου, Περιφερειακών Συμβούλων και του Δήμαρχου Σπάρτης, ο Περιφερειάρχης έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ μιλώντας για νέα εποχή για την πόλη της Σπάρτης.

Όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης, έχει ξεκινήσει και σύντομα θα παραδοθεί η νέα πύλη της Σπάρτης που θα συνδέσει την πόλη με τους οδικούς άξονες Λεύκτρο-Σπάρτη και Σκούρα-Πυρί. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που υπερβαίνει τα 6.500.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΠΣΑ. «Είναι ένα έργο που όφειλε η Πολιτεία στην πόλη της Σπάρτης», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ανακοίνωσε επίσης έργα ανάπλασης στην πόλη της Σπάρτης, καθώς επίσης και παρεμβάσεις στις γέφυρες της παλαιάς εισόδου της πόλης προκειμένου να δοθεί σε χρήση και η ιστορική σιδερένια γέφυρα, καθιστώντας πλέον λειτουργική την παλαιά είσοδο.

Παράλληλα ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία δεύτερης λωρίδας κυκλοφορίας στην γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, μια κίνηση ανάσας που περιμένει η νότια Λακωνία. Όπως επεσήμανε, έχει ήδη ζητήσει από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας εντός δεκαπέντε ημερών να του παρέχουν πλήρη ενημέρωση για το σύνολο αυτών των έργων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ και βίντεο, όπου ο Πέτρος Τατούλης απαντά και σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας.