Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια πενήντα άτομα, εκ των οποίων εξακόσια τριάντα δύο ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκαοκτώ ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εβδομήντα τρία οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι οκτώ άτομα, από τα οποία ογδόντα τέσσερα ήταν ημεδαποί και σαράντα τέσσερα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο άτομα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες έντεκα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Πιο αναλυτικά, στη Λακωνία συνελήφθησαν:
• Πέντε ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Τέσσερις ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Ένας ημεδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Έξι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Παράλληλα εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 26.7.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.