Στο Σπάρταθλον αναμένεται να συμμετάσχει ξανά ο διάσημος δρομέας με καταγωγή από τη Λακωνία, Ντιν Καρνάζης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του notospress.gr

Ύστερα από την πρώτη συμμετοχή του στο Σπάρταθλον του 2014, όπου συμμετείχε προετοιμαζόμενος για τον αγώνα ακολουθώντας διατροφή αρχαίου Σπαρτιάτη, γεγονός που τον ταλαιπώρησε αγωνιστικά, ο Ελληνοαμερικανός αθλητής επιστρέφει δυναμικά στον διεθνή υπερμαραθώνιο των 247 χιλιομέτρων, μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης.
Αυτή τη φορά ο Ντιν Καρνάζης, προετοιμάζεται ως σύγχρονος αθλητής κι αναμένεται να είναι πλέον πιο ανταγωνιστικός αθλητικά και να διεκδικήσει κάποια από τις πρώτες θέσεις.

Για την εμπειρία της συμμετοχής του στο Σπάρταθλον γράφει στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Δρόμος προς τη Σπάρτη» που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις KEY BOOKS το 2017.
Λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση του 36ου Σπάρταθλον το βιβλίο του Ντιν Καρνάζη θα βρίσκεται στην έκθεση βιβλίου του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη!» από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία των εκδόσεων KEY BOOKS.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης:
Εχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό ΤΙΜΕ ένας από τους εκατό πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. Από τα επιτεύγματά του ως διεθνώς αναγνωρισμένου αθλητή αγώνων υπεραντοχής ξεχωρίζουν η συμμετοχή του σε αγώνες δρόμου και στις εφτά ηπείρους, ο τερματισμός του στον υπερμαραθώνιο 217 χιλιομέτρων της Κοιλάδας του Θανάτου υπό θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 50 βαθμούς Κελσίου και η ολοκλήρωση ενός μαραθώνιου στον Νότιο Πόλο σε θερμοκρασία 40 βαθμών υπό το μηδέν. Το 2006 έτρεξε πενήντα μαραθώνιους, σε πενήντα πολιτείες των ΗΠΑ, σε πενήντα συνεχόμενες μέρες. Τα βιβλία του συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τα ευπώλητα των New York Times, ενώ ο Υπερμαραθωνοδρόμος (εκδόσεις Key Books), ήταν το έβδομο σε πωλήσεις αθλητικό βιβλίο παγκοσμίως το 2005, και έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες.
Ο Καρνάζης ζει με τη σύζυγό του και τα παιδιά του στην Καλιφόρνια.