Ο Άγγελος Καλαμούτσος γεννήθηκε στα Βούρβουρα, σε ένα χωριό στα όρια Αρκαδίας-Λακωνίας, όπου οι ντόπιοι αναπτύσσουν δεσμούς με τις κοινωνίες και των δύο νομών. Ο Άγγελος Καλαμούτσος εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2013 με την έκδοση του μυθιστορήματος «Μη φοβάσαι Μαρία» και της ποιητικής συλλογής «Απόσταγμα ψυχής».

Το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ρόδα είναι». Για τους φίλους του στη Σπάρτη και τη Λακωνία, το νέο μυθιστόρημα του Άγγλου Καλαμούτσου θα βρίσκεται στην έκθεση βιβλίου του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη!» από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία των εκδόσεων ΠΝΟΗ.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Το χειρόγραφο ενός τριαντάχρονου άνδρα που ζει σ' έναν ιδιότυπο χώρο φιλοξενίας ατόμων με κινητικά προβλήματα φέρνει στο φως μια τρομακτική ιστορία. Το βράδυ που ο Παύλος αποφάσισε να γράψει την ιστορία της ζωής του, ένα φοβερό δίλημμα στοίχειωνε το μυαλό του. «Αξίζει να θυσιαστεί κανείς για την αγάπη, ή μήπως η αγάπη για ζωή είναι ο μόνος δρόμος;»
Πώς όμως ένας νέος, γεμάτος ζωή άνδρας, καταλήγει μόνος σ' ένα τέτοιο μέρος; Τι πραγματικά συνέβη στη ζωή του Παύλου μέχρι εκείνο το βράδυ; Ένα γαϊτανάκι από προσωπικά βιώματα ξετυλίγεται, και ένα ένα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους. Τα μυστικά που αποκαλύπτει στο παλιό τετράδιο σοκάρουν. Η ανθρώπινη δύναμη, όταν την οδηγεί το πάθος, μοιάζει ικανή να καταφέρει τα πάντα. Ο δρόμος προς την ολοκλήρωση είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια, κι όταν η μέρα εκείνη πλησιάζει, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος.

Ποιος είναι ο Άγγελος Καλαμούτσος:
Γεννήθηκε το 1979 σε ένα όμορφο ορεινό χωριό της Αρκαδίας όπου πέρασε τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Έζησε ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Τρίπολη και από τα δεκαπέντε του χρόνια κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρονικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, ενώ πραγματοποιεί σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα εργάζεται στο τμήμα πληροφορικής πολυεθνικής εταιρίας. Τα πρώτα του λογοτεχνικά βήματα έγιναν το 2013, με την έκδοση του μυθιστορήματος "Μη φοβάσαι Μαρία" και της ποιητικής συλλογής "Απόσταγμα ψυχής". Το μυθιστόρημά του "Ρόδα είναι" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.