ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι παμμακεδονικές ενώσεις και το οποίο τελικά θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο, στις 19:00 το απόγευμα, θα διατρανώσουν οι πολίτες την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως έγινε γνωστό, το συλλαλητήριο θα είναι κοινό και σε αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων και το «Βόρεια Μακεδονία».

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.

Μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μεταφερθεί το Σάββατο, που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ζωηρή ομάδα Λακώνων που συμμετέχει και μεταφέρει μήνυμα αγωνιστικό από τη Σπάρτη και τη Λακωνία. Μέλη της συντονιστικής, εκπρόσωποι της Λακωνικής Ομογένειας και απλοί πολίτες, πάνω από 50 στον αριθμό, ταξίδεψαν από τη Λακωνία στη Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι «Ελληνισμός και Oρθοδοξία αποτελούν το αδιαπέραστο ανάχωμα, κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τα δίκαια και τα ιερά…»

Τον παλμό μας μεταφέρει ο συμπολίτης μας Κ. Τσίπουρας.