ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ. Την δική της απάντηση, ερμηνεία και θέση δίνει η εταιρεία WRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ για όσα διαδραματίζονται στα Κουλέντια και αφορούν στην εγκατάσταση ανενογεννητριών. Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι η παρεμπόδιση της ανέγερσης του αιολικού πάρκου της εταιρείας μας, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα και επιφέρει σημαντική ζημία τόσο στην εταιρεία (τουλάχιστον 50.000 ευρώ την ημέρα καθυστέρησης) όσο και στο Δημόσιο, αφού τα αιολικά πάρκα είναι δημοσίου συμφέροντος και υψίστης εθνικής προτεραιότητας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η εταιρεία WRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ πραγματοποιεί μια επένδυση η οποία έχει κριθεί αμετακλήτως και τελεσιδίκως από το ΣτΕ για τη νομιμότητά του.

Αποτελείται μόνο από 6 ΜΙΚΡΕΣ ανεμογεννήτριες ενώ παρόμοια έργα στη περιοχή που αποτελούνται από 80 μηχανές και δεν έχουν κριθεί για τη νομιμότητά τους αφού ο Δήμος με την απόφαση δημοτικού συμβουλίου αριθμ. 48/2017 έσπευσε να αποσύρει τις προσφυγές του έτσι ώστε να μη κριθεί η νομιμότητά τους και ειδικότερα σε περιοχή NATURA. Ως αντάλλαγμα για την απόσυρση των προσφυγών αυτών ο Δήμος έχει υπογράψει συμβάσεις με αντισταθμιστικά ωφελήματα τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί και δεν είναι προσβάσιμα στους πολίτες.

Η παρεμπόδιση της ανέγερσης του αιολικού πάρκου της εταιρείας μας, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα και επιφέρει σημαντική ζημία τόσο στην εταιρεία (τουλάχιστον 50.000 ευρώ την ημέρα καθυστέρησης) όσο και στο Δημόσιο, αφού τα αιολικά πάρκα είναι δημοσίου συμφέροντος και υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Επίσης το φαινόμενο παραβίασης της δικαστικής απόφασής και καταστρατήγησης των νόμων του κράτους με τέτοιο επιδεικτικό τρόπο αποτελεί ηθική παρακμή και υποβάθμιση του δημοκρατικού πολιτεύματος, της ασφάλειας δικαίου και κακό παράδειγμα για τις επόμενες γενναίες.

Τα αιολικά πάρκα διαφυλάσσουν τη προστασία του περιβάλλοντος και προωθούν την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου.

Τέλος, το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο δεν έχει καμία σχέση με το δίκτυο υψηλής τάσης αντιθέτως συνδέεται στη μέση τάση και αποτελεί έργο ενίσχυσης του τοπικού ηλεκτρικού δικτύου».