ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ. Η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ, σε παρέμβασή της χαιρετίζει και στηρίζει «τον δίκαιο αγώνα του λαού του Δήμου Μονεμβασίας».
Όπως αναφέρει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις «η περιοχή των Κουλεντίων, με γρήγορους ρυθμούς, μετατρέπεται σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο, ως αποτέλεσμα του κυβερνητικού ενεργειακού σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός αυτός έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αλλά και της ευρύτερης στρατηγικής της ΕΕ για τις ΑΠΕ, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων της περιοχής, η άναρχη διασπορά ανεμογεννητριών».

Το ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Μονεμβασίας και γενικότερα του Νομού Λακωνίας, να απομονώσουν τις φωνές της συναίνεσης και της υποταγής και οργανωμένα να διεκδικήσουν:

• Την απαγόρευση εγκατάστασης ΑΠΕ κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

• Την αυστηρή οριοθέτηση με κεντρικό επιστημονικό σχέδιο και τήρηση μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης γης από εγκαταστάσεις ΑΠΕ.

• Την άμεση υπογειοποίηση του δικτύου σύνδεσης των αιολικών πάρκων με τους υποσταθμούς της ΔΕΗ. Τη συντήρηση και ανανέωση του δικτύου μεταφοράς, ώστε να μην αποτελεί αιτία για πυρκαγιές, σε διάφορα σημεία της περιοχής που και του νομού συνολικά που έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

• Την κατάργηση των πράσινων τελών ΑΠΕ και την άμεση μείωση των τιμολογίων οικιακού και αγροτικού ρεύματος κατά 50% για κάθε λαϊκή οικογένεια».

Φωτογραφια αρχείου