Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

-18 Μαρτίου 2014 - Αντ. Σαμαράς : Πάνω από 500 εκατ. από το πλεόνασμα θα δοθούν σε 1 εκατομμύριο Έλληνες .
-4 Σεπτ. 2018 – Αλ. Τσίπρας : Διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 600 εκατ. ευρώ θα εξαγγείλει το πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Το 2014 , ο Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας , αφού εφάρμοσε μιαν αιμοσταγή μνημονιακή πολιτική , βλέποντας να ανατέλλουν εκλογές αποφάσισε να «μοιράσει» 500 εκ. στα θύματά του !!!
Το 2018 , ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ , αφού συνέχισε την ίδια αδίστακτη μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων του , ενόψει εκλογών , «μοιράζει» άλλα 600 εκ. στα δικά του θύματα !!!
«Μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα» , κατά πώς λέει ο σοφός λαός !
Η αντίληψη και η απάτη είναι ίδια : «Επειδή σε θεωρώ Λωτοφάγο , σου πήρα 100 , σου δίνω πίσω 5 και αξιώνω να με ψηφίσεις ξανά , για να συνεχίσω το έργο της εξόντωσής σου» .

Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Τσίπρας , έφτιαξαν «πλεονάσματα» από το αίμα εκατομμυρίων εξαθλιωμένων Ελλήνων , από τις απολύσεις και την ανεργία , από την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων , από την καταβαράθρωση των κοινωνικών δαπανών , από την υποβάθμιση των σχολείων και των νοσοκομείων , από τη φορολογική λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων , από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου , κλπ , κλπ . Το ότι ο ένας έπαιξε κι ο άλλος θα παίξει , προεκλογικά , το φθαρμένο χαρτί της επιστροφής ενός ελάχιστου μέρους από τα «κατασχεθέντα» , είναι πρόκληση και προσβολή . Και ο μεν Σαμαράς δεν σώθηκε . Για τον Τσίπρα … «ίδομεν» .

Τέτοια φτηνά επικοινωνιακά κόλπα δεν είναι παρά η διαιώνιση του φαύλου παλαιοκομματισμού στη χειρότερη μορφή του , δεν είναι παρά ο απόλυτος εξευτελισμός της κοινωνίας που υποφέρει και μένει να δούμε αν ο λαός θα τσιμπήσει το κανναβούρι , αν θα υποκύψει στο ατομικό μικροσυμφέρον της στιγμής και θα συνεχίσει να μένει κλεισμένος (εθελοντικά) στο κλουβί των μνημονίων , της φτώχειας και της εκμετάλλευσης ή αν θα εγερθεί , γενόμενος κυρίαρχος του παιχνιδιού, των εξελίξεων και (εν τέλει) της μοίρας του .
Το Λαϊκό Κίνημα και η πραγματική «Αριστερά» πρέπει να αφυπνιστούν , να ανασκουμπωθούν , και με ενότητα , στόχους , πρόγραμμα και ασυμβίβαστους κοινωνικούς αγώνες να χτίσουν ένα ευρύ «Λαϊκό Μέτωπο» , που θα ανατρέψει τα μνημόνια και τους εκφραστές τους .

Στο κάτω – κάτω της γραφής , το κανναβούρι είναι για τους …φλώρους .