ΣΠΑΡΤΗ. Το 2017 η Έκθεση βιβλίου του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» ήταν το πρώτο βήμα. Φέτος και συγκεκριμένα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου η Σπάρτη και η Λακωνία που αγαπά το βιβλίο έχει τον δικό της προορισμό στο «Κτήμα Νερόμυλος».

Στην έκθεση βιβλίου του Φεστιβάλ συμμετέχουν και παρουσιάζουν παλαιά και νέα βιβλία οι εκδόσεις: «Αδούλωτη Μάνη», «Λακωνία Οδός», «Ιδιομορφή», «Πνοή», «ΚeyBooks» ενώ μεμονωμένοι συγγραφείς, ποιητές και φορείς εκθέτουν τις δημιουργίες τους. Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Λακωνίας παρουσιάζουν όλες τις εκδόσεις τους, η Ενορία Μαγούλας της πρόσφατη έκδοσή της, συγγραφείς και ποιητές από τη Λακωνία, η βιβλιοθήκη της εφημερίδας «Λακωνική Επικαιρότητα» / notospress.gr κ.α.

Ειδικό αφιέρωμα από τους Παραμυθάδες των εκδόσεων «Πνοή» την Παρασκευή 14/9 το απόγευμα.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του βιβλίου του πολιτικού Γιάννη Βαρβιτσιώτη «Όπως τα έζησα» από τους Μ. Βλήτα και Ν. Καρμοίρη και το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Δημήτρη Πετσετίδη από τον ποιητή Δημήτρη Αλεξίου την Κυριακή 16/9 το πρωί μετά τις 11:00.

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και την Κων/να Ταμπάκη την Κυριακή 16/9 το απόγευμα.

Η είσοδος στην έκθεση και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

[Συγγραφείς κι εκδότες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Νίκο Καρμοίρη στο 27310 89949, εγκαίρως.]