Καθοδόν προς τα Κουλέντια στην περιοχή των Βοιών βρίσκονται οι νταλίκες που μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες που πρόκειται να τοποθετηθούν στην περιοχή. Αν και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «Άρτεμις», που πρωτοστατεί κατά της τοποθέτησης, εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι νταλίκες βρίσκονται ήδη στην περιοχή της Ελίκας.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι, φορείς και ομάδες κατοίκων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στην περιοχή των Κουλεντίων και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΙΣ» αναφέρει:
«Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Μονεμβασίας ότι οι ιστοί των ανεμογεννητριών που έχει σχεδιαστεί να εγκατασταθούν στα Κουλέντια κατεβαίνουν με μεγάλες νταλίκες και ήδη βρίσκονται κοντά στην Ελίκα. Αυτό παρά το γεγονός ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα γίνει τον Οκτώβριο. Προφανώς από την εταιρεία υπάρχει μεγάλη βιασύνη. Μέλη του Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και της Συντονιστικής θα βρίσκονται στα Κουλέντια. Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να ανέβουν στα Κουλέντια, στον χώρο του γηπέδου, όπου έγιναν και οι προηγούμενες συγκεντρώσεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα στον τόπο μας».