Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβάσιας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση των μελών της Ένωσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από εκείνη που είχε προηγηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του -και την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη- στη Μονεμβάσια.

Τα μέλη της Ένωσης αφού ευχαρίστησαν τον ΠτΔ για τη πρόσκληση του δώρισαν ιστορικά βιβλία της Μονεμβασίας και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η συζήτηση της συνάντησης επικεντρώθηκε στα ζητήματα της υπερφορολόγησης των επιχειρηματιών, στην οικονομική πίεση που ασκείται στις κοινωνικές παραγωγικές τάξεις, στα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Μονεμβασίας, καθώς και σε άλλα θέματα ενδιαφέροντος.

Παράλληλα επιδόθηκαν στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντίγραφα των υπογραφών 3500 κατοίκων του Δήμου Μονεμβασίας που εκφράζουν την αντίθεση τους στη κατασκευή εναερίου δικτύου υψηλής τάσης μέσα από το Δήμο Μονεμβασίας στα πλαίσια του έργου διασύνδεσης Πελοποννήσου-Κρήτης, καθώς και ιστορικό των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της περιοχής, κατά της κατασκευής Αιολικών σταθμών στο Δήμο Μονεμβασίας.

Στο ζήτημα της υπερ-φορολόγησης των επαγγελματιών, και προκειμένου να καταδειχθεί το πλήθος των ελέγχων, επιδόθηκε στο Πρόεδρο λίστα στην οποία αναγράφεται το πλήθος των υπηρεσιών που έλεγξαν σε καθημερινή σχεδόν βάση τις επιχειρήσεις της Μονεμβάσιας, μέσα στο καλοκαίρι!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την υποστήριξη του στο μέσο ελεύθερο επιχειρηματία και επαγγελματία και υποστήριξε πως αυτοί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας. Αποχαιρετώντας την αντιπροσωπεία της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβάσιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως η πόρτα του θα είναι πάντοτε ανοιχτή για τη Μονεμβάσια και τους κατοίκους της καθώς τον δένουν δεσμοί αγάπης με τη περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να κρύψει το θαυμασμό του για το Κάστρο και την προσφορά του στην ιστορία του Έθνους.