Εξαρτάται από την ιδεολογική καταβολή και την πολιτική προσδοκία του καθενός.

Παρόλο που από την μια πλευρά υπάρχει ευφορία και από την άλλη απαγορευτικό δεν λείπουν ούτε τα δημοσιεύματα ούτε οι διαρροές για το εθνικό ψηφοδέλτιο της Λακωνίας.

Φυσικά αδιαμφισβήτητος πρώτος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα ο υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης. Μαζί του συμπληρώματα εκλογικής διατροφής.

Στη Νέα Δημοκρατία λες και το καράβι σαλπάρει για την γη της επαγγελίας…

Θανάσης Δαβάκης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Γιάννης Κουλιζάκος, Νεοκλής Κρητικός, Εύα Κοντοσταθάκου, Μενέλαος Δασκαλάκης πρέπει να μοιραστούν 5 θέσεις στο ψηφοδέλτιο και τις έδρες (μάλλον 2 ) που διεκδικεί η Ν.Δ. στη Λακωνία.

Το θέμα είναι αν η Ν.Δ. πάρει δύο έδρες ποιος θα χάσει την έδρα του; Ο υπουργός Αραχωβίτης ή ο Λεωνίδας Γρηγοράκος;

Πραγματική σφαγή θα γίνει στα σημεία που κάποιοι διεκδικούν της ακροδεξιές ψήφους με την Χρυσή Αυγή να κατεβάζει, όπως λέγεται σκληρό ψηφοδέλτιο αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να δίνουν το παρόν καταϊδρωμένοι.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται οι κόντρες να έχουν προσωπικό χαρακτήρα, πόρτα – πόρτα, και καθόλου, μα καθόλου χαρακτήρα προγραμματικής αντιπαράθεσης…

Άλλωστε ποιος νοιάζεται για το μέλλον; Μεγάλη πλειοψηφία πολιτών συνωστίζεται στα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία για μια προσωπική εξυπηρέτηση ή το κοινώς λεγόμενο βόλεμα…

Το αν έχουμε να κάνουμε με συνωστισμός ή σφαγή θα εξαρτηθεί από τον πολιτικό «πολιτισμό»… ενός εκάστου υποψήφιου αλλά και από την ανάγκη κάποιοι να διατηρήσουν – με κάθε θυσία – τις έδρες τους.