Υλικά

  • 1 φλ. δυνατός καφές (ρόφημα)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λικέρ αμαρέτο ή μαρσάλα (γλυκό κρασί)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 380 γραμμ. μασκαρπόνε (τυρί κρέμα) ή ανθότυρο κρέμα
  • 12 σαβουαγιάρ
  • 1/2 φλ. τρίμματα σοκολάτας
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια

Παρασκευή

Για το τιραμισού με φουντούκια, ρίχνουμε πρώτα στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλκοόλ.

Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος light με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε.

Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στον καφέ. Με όσο καφέ-λικέρ περισσεύει περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ.

Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια. Παγώνουμε και σερβίρουμε. Δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι.