Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, μαζί με τον ΕΟΣ Τρίπολης, εξόρμηση στον Πάρνωνα.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από το χωριό Άνω Βέρβαινα της Βόρειας Κυνουρίας (1.160μ. υψόμετρο) στους λόφους και τις κορυφές πάνω και πίσω από το χωριό (μέγ. υψόμετρο 1.460μ.) σε κυκλική διαδρομή.

Ώρες πορείας : περίπου 4
Βαθμός δυσκολίας : Α (εύκολη)

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο, μπατόν), καθώς και επαρκή ποσότητα νερού. Πηγή υπάρχει στην αφετηρία και στο τέρμα της πορείας.
Το ενδιαφέρον της πορείας έγκειται στη θέα από τις κορυφές γύρω από το χωριό προς τις απέναντι οροσειρές και άλλα χωριά τις περιοχής. Θα δοθεί επίσης προαιρετικά χρόνος για περίπατο στο χωριό και γνωριμία με την ιστορία του μετά την πορεία.

Αναχώρηση στις 6πμ ακριβώς το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης προς το χωριό με ΙΧ. Μετά από περίπου 4 ώρες πορείας σε ασκεπές πεδίο, επιστροφή στο χωριό.
Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη συντονίστρια της εξόρμησης, Ντίνα Τυροβολά (6977285633), μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 31/8.