Τοποθέτηση για τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, έκανε η Νέα Δημοκρατία δια στόματος της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βουλευτή Σερρών, κυρίας Φωτεινής Αραμπατζή.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του νέου ΥπΑΑΤ, η κα Αραμπατζή δήλωσε: «Με σπόντες και παραδοχή αναποτελεσματικότητας ξεκινά τη θητεία του ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης».

Στην πλήρη δήλωσή της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ αναφέρει:
«Πριν ακόμη αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αδειάζει τον επί 3,5 χρόνια προκάτοχό του, Βαγγέλη Αποστόλου, αφού θέτει ως «στόχο πρωταρχικό την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του παραγωγού αγρότη».
Καταρρίπτει έτσι το βασικό αφήγημα του πρώην Υπουργού ότι δήθεν στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, παραδεχόμενος ότι "το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών «συρρικνώθηκε».

Παραδέχθηκε την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης στον έλεγχο των ελληνοποιήσεων γάλακτος, που προκάλεσαν μεταξύ των άλλων την κατρακύλα της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος αφού, όπως αναφέρει, « στην κτηνοτροφία έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα του γάλακτος»
Ενώ σε μια κρίση ειλικρίνειας αναφέρει ότι «λίγο-πολύ τα προβλήματα είναι γνωστά» και «αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η ώρα των λύσεων και όχι της καταγραφής» υπονοώντας προφανώς το έλλειμμα αποτελεσματικότητας, που επιδείχθηκε 3,5 ολόκληρα χρόνια για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Την ίδια ώρα, απορίας άξιον είναι η παντελής αγνόηση από τον κ. Αραχωβίτη των δύο κεντρικών και άμεσης προτεραιότητας ζητημάτων της πολιτικής του Υπουργείου, που είναι η νέα ΚΑΠ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Και μάλιστα εντός της τρέχουσας κρίσιμης χρονικά συγκυρίας για την Ελληνική Γεωργία, με τις δομικές αλλαγές αφενός του νέου ΠΔΠ, αφετέρου της νέας ΚΑΠ 2021-2027, και τις ασφυκτικές χρονικές πιέσεις ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων πριν τις ευρωεκλογές, να καθιστούν την ενεργοποίηση και προετοιμασία του μηχανισμού του Υπουργείου παραπάνω από επιβεβλημένη.
Όταν πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια του ΠΑΑ παραμένουν ακόμη είτε στα συρτάρια (πρόγραμμα Γεωργικών Συμβούλων, ιδιωτικά έργα του Leader ή το μέτρο 8 για τα Δάση), είτε σε καθεστώς αλλεπάλληλων παρατάσεων (Σχέδια Βελτίωσης, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, Μεταποίηση και Εμπορία) και όταν στο ΕΠΑΛΘ οι απορροφήσεις εξακολουθούν να είναι σχεδόν μηδενικές με ορατό πλέον τον κίνδυνο απώλειας των κοινοτικών κονδυλίων μέχρι τέλους του 2018.

Η Νέα Δημοκρατία καθιστά σαφές από την αρχή στον κ. Αραχωβίτη ότι η Ελληνική Γεωργία δεν έχει πλέον καιρό για χάσιμο και δεν ανέχεται άλλους πειραματισμούς, ούτε βεβαίως εφησυχασμό και χαλαρότητα.
Εξάλλου, η εναλλαγή προσώπων στα Υπουργεία δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων. Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο χρόνος μετράει αντίστροφα».