Λίγο μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, ύστερα από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τον απερχόμενο Υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου να υποδέχεται το νέο Υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο πρώην Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την ομιλία του στάθηκε στο έργο που έγινε κατά τη διάρκεια των περίπου 4 ετών που ήταν στο «τιμόνι» του υπουργείου. Μεταξύ άλλων, δήλωσε «προτεραιότητα ήταν να νοικοκυρέψουμε τις πληρωμές και να διασφαλίσουμε ότι ο αγρότης θα παίρνει τα λεφτά του έγκαιρα και προγραμματισμένα».

«Δεν μπήκαμε στην αριστερά και στην πολιτική με την προοπτική των υπουργικών και των άλλων θέσεων, μπήκαμε για να προσφέρουμε στον άνθρωπο και στην κοινωνία, μπήκαμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτά έκανα στο υπουργείο στα περίπου χρόνια που ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτό το καθήκον», τόνισε ο κ. Αποστόλου. Ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του Υπουργείου, σημειώνοντας πως έχει ήδη παραδώσει στον νέο υπουργό ένα λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα για την αναπτυξιακή στρατηγική και τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου

Ο νέος Υπουργός κ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, καθώς και τον Βαγγέλη Αποστόλου για τη μεταξύ τους συνεργασία, με τον οποίο, όπως είπε, «μοιραστήκαμε μαζί σε μεγάλο βαθμό τις αγωνίες της πρώτης αριστερής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ».

«Έγιναν πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο και προσδοκία μας είναι να γίνουν και άλλα», είπε κατά την ομιλία του ο Λάκωνας Υπουργός και σημείωσε με έμφαση: «Αναλαμβάνουμε ένα παραγωγικό υπουργείο πρώτης γραμμής, με πολλά αντικείμενα, πολλά από τα οποία εμπίπτουν σε συναρμοδιότητα των άλλων υπουργείων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του παραγωγού αγρότη από τον καρπό των κόπων του, το οποίο συρρικνώθηκε κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών».

«Τα προβλήματα είναι γνωστά», ανέφερε μεταξύ άλλων νέος Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα των λύσεων» τονίζοντας πως χρειάζεται συστηματικότητα της δουλειάς από όλους, καθώς και συνεργασία, η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ο θεμέλιος λίθος αυτής της νέας προσπάθειας».