Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η μεγάλη γιορτή του βιβλίου στο Ζάππειο. Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το φεστιβάλ-θεσμός για τους βιβλιόφιλους, έχει κεντρικό αφιέρωμα στη «Μελοποιημένη Ποίηση» και εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν αφιερωματικές βραδιές στους μεγάλους δημιουργούς –ποιητές και συνθέτες–, με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών και να ξεναγηθούν στα μονοπάτια της μελοποιημένης ποίησης. Παράλληλα, στις 17 ημέρες διάρκειας του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις για το βιβλίο και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους συγγραφείς.

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.
Οι ώρες που το κοινό μπορεί να επισκεφθεί το Φεστιβάλ είναι:
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Η μεγάλη αυτή γιορτή του βιβλίου συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Με το σύνθημα «Θα είμαι και εγώ εκεί! Θυμήσου, το βιβλίο είναι η δύναμή σου!», η ιστοσελίδα για το βιβλίο bookie.gr έχει πραγματοποιήσει μεγάλη εκστρατεία προβολής του φεστιβάλ, μέσω βίντεο με πρωταγωνιστές τους συγγραφείς.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον Σπάρτιάτη, Νίκο Καρμοίρη:

Το βίντεο είναι παραγωγής της ιστοσελίδας bookia.gr και το γύρισμα έγινε στο βιβλιοπωλείο IANOS στην Αθήνα