Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Όταν δηλώνεις : «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω στα χέρια αυτών που τη γονάτισαν» κι αμέσως μετά κάνεις ανασχηματισμό και βάζεις στην κυβέρνηση κορυφαία στελέχη αυτών που γονάτισαν την Ελλάδα , τότε έχεις χάσει και τα τελευταία κουρέλια από εκείνα με τα οποία πάσχιζες να κρύψεις την πολιτική γύμνια σου.

Ο λόγος , βέβαια , για τον Αλέξη Τσίπρα , ο οποίος εκτίθεται , πλέον , συνεχώς , όχι μόνο με το περιεχόμενο της κυβερνητικής του πολιτικής , αλλά και με το πολιτικό ύφος και ήθος με το οποίο ασκεί την εξουσία .
Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην εξουσία , ως «αριστερός» , με την εντολή ενός καθημαγμένου από τα μνημόνια λαού , αφού πρότεινε έναν άλλο δρόμο εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση και την επανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας ,της λαϊκής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της Ελλάδας.

Όλα όμως αποδείχτηκαν στην πράξη συνειδητά ψέματα και απάτη . Αντί αυτών που υποσχέθηκε προσκύνησε τα αφεντικά , συγκυβέρνησε (και συγκυβερνά) με την ακροδεξιά , συνομολόγησε και υπέγραψε τα δικά του μνημόνια , ξεπούλησε τα εθνικά δίκαια τον εθνικό πλούτο και τη δημόσια περιουσία , εξαφάνισε κάθε ψήγμα λαϊκής κυριαρχίας , ολοκλήρωσε το καταστροφικό-μνημονιακό έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , παρέγραψε την εντολή του δημοψηφίσματος , αγκάλιασε το κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα κι έριξε τη χώρα και το λαό σε βαθιά και πολύχρονη κρίση , δυστυχία , φτώχεια , εξάρτηση κι εκμετάλλευση.

Ο «ανασχηματισμός» που έγινε δεν έκανε άλλο από το να αποκαλύψει , για μια ακόμα φορά , το απεχθές πρόσωπο του φαύλου πολιτικού συστήματος εξουσίας , το οποίο δεν έχει φραγμούς και όρια , συνέπεια , ιδέες , αρχές και αξίες , και λειτουργεί με ΜΟΝΟ γνώμονα τη νομή της εξουσίας , το προσωπικό βόλεμα και το ρουσφέτι , με ό,τι αυτό συνεπάγεται .

Η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ να διασωθούν χτίζοντας φρούρια με παλιά και φθαρμένα υλικά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στην αριστερά να ανασυγκροτηθεί , να οργανωθεί, να ενωθεί, να χτίσει με λαϊκή συμμετοχή το ένα ευρύ «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» και να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους κιβδιλοποιούς , τους αργυραμοιβούς και τους παραχαράκτες των αγώνων , των ιδεών και των οραμάτων της , μαζί με το φαύλο σύστημα εξουσίας που λυμαίνεται τη χώρα κατά τις τελευταίες 10ετίες.

Ο Ελληνικός Λαός οφείλει να αξιοποιήσει το μοναδικό πλεονέκτημα που προκύπτει από την πικρή εμπειρία του , να αφήσει , δηλαδή , πίσω του , ΟΡΙΣΤΙΚΑ , όλους εκείνους που τον έφεραν σ’ αυτήν την τραγική μοίρα , να γκρεμίσει το καθεστώς της αποικιοκρατίας και της εκμετάλλευσης που του επέβαλαν και να στρατευθεί στον ωραίο αγώνα , για να διαφεντέψει τη χώρα και να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του .
Οι τίτλοι του «τέλους» έπεσαν στην οθόνη . Καιρός να ανεβάσουμε «ΝΕΟΝ ΕΡΓΟΝ» !

« … εκτός από τα επιχειρήματα, χρειάζονται και άνθρωποι που να ρέει αίμα στις φλέβες τους. Που πάει να πει : να μην αρκούνται στο δίκιο τους , αλλά να θέλουν να το βρουν. Να είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν.»
Κωνσταντίνος Πουλής : «Ερειπιογραφία της Αριστεράς στην κρίση»