Πατρικές ευχές και συμβουλές προς τους επιτυχόντες μαθητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε με μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.
«Ως πνευματικός σας πατέρας επικοινωνώ μαζί σας, προκειμένου να σας επαινέσω και να γίνω συμμέτοχος στη χαρά σας, προσωπική και οικογενειακή, για τη σπουδαία αυτή επιτυχία», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ευστάθιος.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης:
«Αγαπητά μου Παιδιά,
Ο δωδεκαετής αγώνας σας, βασισμένος στη συνεχή, συστηματική και επίπονη μελέτη, ήδη στέφθηκε με την επιτυχία σας και την είσοδό σας σε μία θέση στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας. Τώρα δικαιώθηκαν οι κόποι, η αγωνία και οι προσπάθειές σας και βλέπετε την απαρχή της πραγματοποίησης των ονείρων σας και της κατάκτησης του ευγενούς, του ωραίου, του υψηλού.
Ως πνευματικός σας πατέρας επικοινωνώ μαζί σας, προκειμένου να σας επαινέσω και να γίνω συμμέτοχος στη χαρά σας, προσωπική και οικογενειακή, για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Παράλληλα συγχαίρω δεόντως και τους ικανούς εκπαιδευτικούς σας και τους άξιους γονείς σας που σ΄αυτόν τον απαιτητικό προπαρασκευαστικό αγώνα είχατε πολύτιμους αρωγούς.

Παιδιά μου, η νέα σας πορεία βεβαίως δε θα είναι εύκολη. Οι πάντες γνωρίζουμε σήμερα ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, με πολλές ψευδαισθήσεις, ουτοπίες, πλάνες και παγίδες. Γι΄αυτό πρέπει να παλέψετε πολυτρόπως όχι μόνο για να κατακτήσετε το πολύτιμο αγαθό της ακαδημαϊκής γνώσης, αλλά και για να παραμείνετε στον χώρο της ενάρετης χριστιανικής ζωής. Το χρηστό ήθος και η έφεση προσφοράς στη χειμαζόμενη κοινωνία μας πρέπει να κοσμούν την προσωπικότητά σας. Στο πλαίσιο αυτό είναι ανάγκη να θυμάστε πάντα ότι οι στόχοι πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του Θεού.
Αφού εκφράσω τη βεβαιότητα, ότι με την πίστη στον Θεό, με προσπάθεια και επιμέλεια, με αυτογνωσία και προγραμματισμό, με επιμονή και υπομονή θα επιτύχετε και σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σας και θ΄ αναδειχθείτε νικητές και τροπαιούχοι, ολοκαρδίως εύχομαι την εκπλήρωση όλων των προσδοκιών και των οραματισμών σας.

Τέλος, συγχαρητήρια απευθύνω και στα παιδιά των οποίων τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους. Η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας επίτευξης στόχων. Επομένως, δεν αποθαρρυνόμαστε από μία αποτυχία, αντιθέτως γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικοί, πιο σοφοί και συνεχίζουμε την αγωνιστική μας προσπάθεια».