ΣΠΑΡΤΗ. Έναν ήπιο πολιτικό, υπομονετικό, μεθοδικό και γνώστη του αντικειμένου επέλεξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τον Βουλευτή Λακωνίας του Σύριζα Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1972. Σπούδασε στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής ΓΠΑ. Στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε ως ελεγκτής σε οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης, είχε δικό του κατάστημα γεωργικών εφοδίων και πλέον διαθέτει γραφείο μελετών. Ταυτόχρονα εργάζεται στην ΕΑΣ Λακωνίας ως υπεύθυνος πρατηρίων εμπορίας γεωργικών εφοδίων. Έχει δραστηριοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2001 και στις εκλογές του Μαΐου εξελέγη βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας. Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Είναι έγγαμος με 3 παιδιά.

Με την υπουργοποίησή του ενδυναμώνεται σχετικά στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει για την συγκράτηση της έδρας στο Νομό Λακωνίας.