ΣΠΑΡΤΗ. To τριήμερο 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη». Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που έρχεται να υπηρετήσει τον πολιτισμό και την τέχνη με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων και συλλόγων.

Παραστάσεις, συναυλίες, δράσεις, ομιλίες, εκθέσεις και παρεμβάσεις που καθιστούν το «Κτήμα Νερόμυλος», όπου θα γίνει το φεστιβάλ, έναν ενδιαφέροντα προορισμό πολιτισμικής έκφρασης και αναζήτησης, όλο το τριήμερο. Με ελεύθερη είσοδο, δρομολόγια λεωφορείων για το κοινό και εκδηλώσεις πρωί και απόγευμα, το Φεστιβάλ καταθέτει μία ακόμα πρόταση εξωστρέφειας και αναγόμωσης.

Αφιερώματα σε Ξαρχάκο και Ρίτσο, παραδοσιακό αντάμωμα 100 χορευτών, παρουσιάσεις κι εκθέσεις βιβλίων, προβολές μελετών κι ερευνών για τα μνημεία και την παράδοση της Λακωνίας, εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής και αγιογραφίας, παρουσίαση αυθεντικής παραδοσιακής φορεσιάς, παραδοσιακού τραγουδιού, εκθετήριο διακεκριμένων τυποποιημένων τοπικών προϊόντων, γαστρονομία, οινικές προτάσεις, κ.α.
Εκδηλώσεις που αναφέρονται στα παιδιά και τους νέους, στη γυναίκα αλλά και στο σύνολο του κοινού που αξιολογεί και σέβεται τους δημιουργούς της τέχνης, τους θεματοφύλακες της παράδοσης και τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου / Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας», Δήμοι, η Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και πάνω από 30 συλλογικοί φορείς συμμετέχουν με διάφορους στη διοργάνωση. Χορηγοί και επιχειρηματίες υποστηρικτές από Λακωνία, Πελοπόννησο κι Ελλάδα ενισχύουν το θεσμό.

Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ τίθενται ΜΜΕ που θέλουν να συμβάλουν στην επιτυχία όπως ήδη τα Realnews, Realfm, Real.gr, Mεσόγειοςtv, κ.α.

Την 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανά ημέρα και ώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, σε οποιοδήποτε τομέα και πτυχή, μπορούν να επικοινωνούν στο 2731089949 καθημερινά 09:00 - 13:00.