Η American Airlines, στο πλαίσιο της επέκτασης της συνεργασίας της με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και ανταποκρινόμενη στην ισχυρή δυναμική της ελληνικής αγοράς, ανακοίνωσε την απευθείας σύνδεση Αθήνα - Σικάγο, με ισχύ από την ερχόμενη θερινή περίοδο (3 Μαΐου – 2 Οκτωβρίου 2019).

Οι καθημερινές πτήσεις θα εκτελούνται με το υπερσύγχρονο Boeing 787 Dreamliner και αναμένεται να προσφέρουν περίπου 70.000 νέες αεροπορικές θέσεις. Αυτή θα είναι η δεύτερη σύνδεση / δρομολόγιο της εταιρείας με την Ελλάδα / Αθήνα, μετά και το δρομολόγιο Φιλαδέλφεια – Αθήνα. Σημειώνεται ότι η αγορά της Β. Αμερικής καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία με τους επιβάτες για αναψυχή ή επαγγελματικό ταξίδι στο +40% μέχρι και τον Ιούλιο 2018, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΑΑ "Ελ.Βενιζέλος".

Το εγχείρημα είχε διαρρεύσει στον τύπο τον Οκτώβριο 2017, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, που συνόδευε τότε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει ότι η Έλενα Κουντουρά βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες για τη δρομολόγηση νέα σύνδεσης από τις ΗΠΑ, τονίζοντας εμφατικά τότε ότι: "Πιστεύω ότι το θέμα θα το πάρει η Έλενα Κουντουρά στα χέρια της".