ΜΑΛΕΑΣ. Οι πολίτες αγωνιούν για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του Μαλεά από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και από τις συνοδές εργολαβές.
Πρόσφατα αντέδρασαν δυναμικά σητώντας από τις αρχές αλλά και τους εργολάβους τα νόμιμα.

Δηλώνουν στο notospress.gr:
«Την Τετάρτη 22 Αυγούστου έγινε συγκέντρωση-παρέμβαση από πολίτες της περιοχής στο σημείο απέναντι από τους Αγίους Αναργύρους, στα στενά, εκεί όπου διανοίγεται ο νέος δρόμος καθώς και στον παλιό αγροτικό προς Κουλέντια, όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαπλάτυνσης, για να περάσουν τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών.

Όσοι παρέστησαν, απαίτησαν από τους υπεύθυνους μηχανικούς του έργου να τους κοινοποιήσουν την άδεια οδοποιίας για τον συγκεκριμένο δρόμο, η οποία, παρεμπιπτόντως δεν συμπεριλαμβάνεται στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και στα συνοδά έργα.

Οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των πολιτών για διαφάνεια, πόσο μάλλον όσον αφορά ένα δρόμο που διανοίγεται σε δασική έκταση.

Να αναφέρουμε πως πουθενά δεν παρατίθεται κάποια ταμπέλα με τον αριθμό αδείας ή κάτι ανάλογο.

Η αστυνομική διεύθυνση που ήταν παρούσα μάς παρέπεμψε στο δασαρχείο, αλλά το τελευταίο αρνείται να απαντήσει.

Για όσο διάστημα κράτησε η παρέμβαση, οι εργασίες σταμάτησαν και μάλιστα τα μηχανήματα αποχώρησαν, καθώς μερικά απ' αυτά δεν είχαν καν πινακίδες».