Το παρατσούκλι του είναι ο «Σπαρτιάτης», λόγω της καταγωγής από την Σπάρτη. Ο λόγος για τον Γιώργο Νικόλα Κόντο, που κάνει καριέρα στην Αμερική ως επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ.
Ο «Σπαρτιάτης», που αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας San Francisco Giants, γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1985 και μεγάλωσε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό σπίτι στο Σικάγο και οι γονείς του κατάγονται από την πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Αν και ήταν πολύ καλός και δυναμικός στο γκολφ και το μπάσκετ, από το γυμνάσιο φάνηκε το μεγάλο του ταλέντο στο άθλημα του μπέιζμπολ, στο οποίο ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στο Ιλινόις το 2003.
Ο Κόντος έκανε το ντεμπούτο του στην Μεγάλη Κατηγορία με τους New York Yankees το 2011 και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στους Giants για την σεζόν 2012. Μάλιστα κέρδισε το 2012 World Series με τους Giants.

Πριν παίξει επαγγελματικά, ασχολείτο με το μπέιζμπολ στην κολεγιακή ομάδα του Πανεπιστημίου του Northwestern, στις Αγριόγατες του Northwestern, ενώ οι New York Yankees τον διάλεξαν το 2006 και έπαιξε σε διάφορες ομάδες τους όπως οι Staten Island Yankees και Tampa Yankees.
Μετά την παγκόσμια δημοσιότητα που κέρδισε η Σπάρτη ύστερα από την προβολή της ταινίας «300», εδραιώθηκε το παρατσούκλι του και πλέον τα γάντια του γράφουν επάνω «Spartan».

Ο ίδιος αγαπά την Ελλάδα και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. «Είμαστε Έλληνες και η μητέρα μου εξαιρετική μαγείρισσα. Οι φακές και η φασολάδα της είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά όπως επίσης το κοτόπουλο με πατάτες, τα γεμιστά και το παστίτσιο!», δηλώνει δείχνοντας μια ιδιαίτερη αδυναμία στην μαγειρική της μητέρας του.