Πλησιάζουν οι μέρες εκκόλαψης της χελωνοφωλιάς στη Νεάπολη και η φύση αναμένει να υποδεχτεί τα νέα «καρεττάκια». Η φωλιά στη θέση που βρίσκεται, μέσα σε κατοικημένο και φωταγωγημένο χώρο, αντιμετωπίζει θέμα με την έντονη φωτορύπανση και απαιτήθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας της.

Το βράδυ της Τρίτης 21 Αυγούστου, εθελοντές του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή» ανέπτυξαν μια σημαντική δράση για να μη χάσουν τα χελωνάκια το δρόμο τους προς τη θάλασσα. Έτσι, βρέθηκαν στη φωλιά προκειμένου να κυκλωθεί με δίχτυ προστασίας και να δημιουργηθεί με δίχτυ διάδρομος όδευσης των νεοσσών προς τη θάλασσα.

«Ήταν μεγάλη η έκπληξη μας όταν ξαφνικά και αυθόρμητα η παραλία γέμισε παιδάκια αλλά και μεγάλους που ήθελαν να δουν, να ρωτήσουν, να μάθουν και να βοηθήσουν.
Κάθε παιδάκι ήθελε σε κάτι να βοηθήσει. Άλλα βάζοντας πασαλάκια, άλλα βοηθώντας στην τοποθέτηση των διχτυών, άλλα κλείνοντας με άμμο τις άκρες του διαδρόμου και άλλα στρώνοντας ομαλά τον διάδρομο όδευσης. Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδάκια που βοήθησαν και ευχόμαστε να είναι τυχερά να βρεθούν και στην εκκόλαψη, για να δουν το θαύμα να ξεπηδά η ζωή μέσα από τη ζεστή καλοκαιρινή άμμο.
Η φωλιά ετοιμάστηκε και παραδόθηκε στην υπεύθυνη μαία Αννέτα»
, σημειώνει σε σχετικό μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή».