Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Moνεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης στην Ταϋγέτη, σύναξη των στελεχών των κατασκηνώσεων της δεκαετίας 2006-2015.

Αρχικά τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Προφήτη Ηλία. Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και αμέσως μετά προσφέρθηκε πρωινό στην τραπεζαρία.
Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής της Παναγίας, έλαβαν χώρα οι ομιλίες των κυρίων Γεωργίου Καρκαμπάση και Ιωάννη Γκοβάτσου, οι οποίοι έκαναν μία αναδρομή σε ευχάριστα γεγονότα παλαιότερων ετών. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο πνεύμα των κατασκηνώσεων και στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν τόσο τα εκατοντάδες παιδιά, που κάθε χρόνο φιλοξενούνται σε αυτές, όσο και τα στελέχη, τα οποία – παρά την κούρασή τους – αποχωρούν νιώθοντας ψυχική πληρότητα και ευφορία, γνωρίζοντας ότι έχουν συμβάλει σε ένα σημαντικό και θεάρεστο έργο.

Την σύναξη ολοκλήρωσε με τον μεστό του λόγο ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμά του, από την αρχή της ποιμαντορικής του διακονίας στην Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, για λειτουργία σύγχρονων Κατασκηνώσεων. Επίσης μίλησε για τον ψυχικό δεσμό των στελεχών με τα παιδιά, αλλά και των παιδιών μεταξύ τους και για τα ανεκτίμητης αξίας πνευματικά οφέλη που αποκομίζουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι. Τέλος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και όσους απουσίαζαν, για την σπουδαία προσφορά τους επί σειρά ετών, ευχήθηκε οι Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης να συνεχίσουν να αποτελούν για πολλά ακόμα χρόνια έναν «πνευματικό φάρο» για τον τόπο μας.