Τελέσθηκαν την Κυριακή 12 Αυγούστου τα εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων, της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου στη Μεσσηνία.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής επιγραφής της Ι. Μονής και η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα. Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, καθώς και πλήθος επισήμων, ανάμεσά τους ο τέως Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Επισημαίνεται πως ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος ανήκει στους Αρχιερείς που προέρχονται από το Μοναχολόγιο της Ι.Μ. Βουλκάνου. Γεννήθηκε στην Βαλύρα Μεσσηνίας και εκάρη Μοναχός στην, πλησίον της γενετείρας του, Μονή Βουλκάνου το 1964.