ΓΥΘΕΙΟ. To φόβο και την αγωνία ότι το Γύθειο δεν αποτελεί πλέον προορισμό Ελλήνων και ξένων τουριστών εκφράζουν οι έμποροι του Γυθείου. Στην καρδιά του καλοκαιριού η κίνηση μπορεί να είναι αυξημένη αλλά ο τζίρος μειωμένος.

Η κάμερα του notospress.gr κατέγραψε στο Γύθειο τόσο την τουριστική κίνηση όσο και την άποψη των εμπόρων. Πληρότητα στα ξενοδοχεία αλλά υποτονικότητα στα καταστήματα. Αυτό σχετίζεται με την εθνική κρίση αλλά συνδέεται και με τον γεγονός ότι το Γύθειο δεν έχει εναλλακτικές προτάσεις - κίνητρα και στερείται των υποδομών που θα εμπλούτιζαν το τουριστικό κοινό και θα ενίσχυαν το τουριστικό εισόδημα.

«Η κρουαζιέρα είναι καμένο χαρτί, οι γαλάζιες σημαίες χάθηκαν, οι υποδομές λείπουν και το Γύθειο παρακμάζει κι έχει βγει έξω από τον τουριστικό χάρτη της Λακωνίας…» λένε οι έμποροι και ο πρόεδρός του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου Γιάννης Αναιπάκος στην κάμερα του notospress.gr.

Ωστόσο η περιοχή διαθέτει ισχυρά σημεία και στοιχεία που αν αξιοποιηθούν και αναδειχθούν θα επαναφέρουν την αίγλη και την κίνηση στο Γύθειο. Προφανώς έχει έρθει η ώρα του επαναπροσδιορισμού της τουριστικής στρατηγικής και της επανεκκίνησης.