ΕΛΟΣ. Ο Δήμος Ευρώτα κάνει τη διαφορά. Στην Κυανή Ακτή Έλους τοποθέτηση ειδική ράμπα – διάδρομο πάνω στην οποία κινείται αμαξίδιο για ΑμΕΑ που βυθίζεται μέσα στην θάλασσα κάνοντας έτσι το μπάνιο εύκολη υπόθεση ακόμα και για συμπολίτες και κινητικά προβλήματα.

Η κάμερα του notospress.gr κατέγραψε τη γνώμη των πολιτών στην συγκεκριμένη παραλία.
Η εγκατάσταση έγινε κατόπιν μελέτης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα. Αποκλειστικός σκοπός του έργου είναι να παρέχει σε άτομα, τα οποία παρουσιάζουν αδυναμία ή δυσκολία κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς να δυσχεραίνει τη διέλευση των υπόλοιπων λουόμενων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Ενδείκνυται για άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νεύρο – μυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς – τετραπληγικούς, ασθενείς με Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς, αλλά και άτομα με προβλήματα ισορροπίας. Φυσικά η χρήση της είναι δωρεάν, παροχή απο τον Δήμο, όπως άλλωστε και οι ξαπλώστρες στην συγκεκριμένη παραλία, παροχή απο τον επιχειρηματία.

Η Κυανή Ακτή βρίσκεται στο μέσον της ακτογραμμής του Λακωνικού κόλπου λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Έλος και την Εθνική Οδό Σκάλας - Βλαχιώτη.