Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Μία μεγάλη χαρά μας έδωσε η Βούλα Παπαχρήστου αθλήτρια του στίβου όπου στο Βερολίνο την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 στο τριπλούν πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.Συγχαρητήρια έδωσε και ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο διαδίκτυο και πολύ λογικά και σωστά.

Το θέμα που έχει ανακύψει είναι πως η συγκεκριμένη αθλήτρια πριν από 6 χρόνια, σε μία χρονιά όπου θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 είχε κάνει μία ανάρτηση όπου έλεγε ότι στη χώρα μας με τόσους αφρικανούς που έχουμε και τόσα κουνούπια αυτά θα τρώνε τουλάχιστον σπιτικό φαγητό, εννοώντας τσιμπώντας τους .
Εκ των υστέρων επειδή πολλοί θεώρησαν αυτή την δήλωση προσβλητική και ρατσιστική ζήτησε δημόσια συγνώμη πάλι με ανάρτησή της στο διαδίκτυο.Δυστυχώς πάντως αποκλείστηκε από την Ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω αυτής της δήλωσης.

Αυτό είναι το ιστορικό που πρέπει να θυμηθούμε για να συνδυαστούν με τα τωρινά γεγονότα. Πολλοί κατέκριναν τον Πρωθυπουργό ότι ξεχνάει και ότι κακώς της δίνει συγχαρητήρια ,άλλοι ότι κακώς εκπροσωπεί τη χώρα και τα λοιπά και τα λοιπά.

Εγώ Δίνω συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου και σε όσους εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους .Δίνω συγχαρητήρια στην Βούλα Παπαχρήστου και σε όσους έχουν τη δύναμη να ζητάνε συγνώμη .Δίνω συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό ,αν και πολιτικά μας χωρίζουν πάρα πολλά, για τα συγχαρητήρια που έδωσε στην Παπαχρήστου στο κάτω- κάτω είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των ψηφοφόρων του.

Με το μετάλλιο της αυτό η κυρία Παπαχρήστου αποδεικνύει την παλικαριά της ,τη γενναιότητα της, την αντρίκια συμπεριφορά της καθώς δεν έμεινε πίσω στη ζωή της από αυτόν τον άδικο, για εμένα αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ,αλλά Συνέχισε πιο δυνατά και έφερε νέες επιτυχίες αποδεικνύοντας με αυτό το μετάλλιο τι μπορούσε να έχει πετύχει τότε το 2012, παράλληλα μας έδειξε το δρόμο τον οποίον πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή μας στις αποτυχίες και στις αδικίες. Επίσης Συγχαρητήρια για το ήθος της να ασπαστεί τη μαύρη κορδέλα της στολής της που ήταν αφιερωμένη στους νεκρούς των πυρκαγιών της Ελλάδας του φετινού καλοκαιριού.

Για όσους κατακρίνουν τον Πρωθυπουργό για τα συγχαρητήρια που της έδωσε τους θυμίζω την μεταγενέστερη συγνώμη της την οποία ζήτησεη Παπαχρήστου και ότι θέλει μεγάλη δύναμη να ζητάμε συγνώμη. Όποιος δεν έχει κάνει ποτέ του λάθος ας την κατηγορήσει πρώτος τότε και ας πάρει μία πέτρα να της πετάξει όποτε την δει.

Δεν μου περνά απαρατήρητο ότι στον μεγαλύτερο και υψηλότερο ιστό σηκώθηκε ελληνική σημαία μέσα στη στο Βερολίνο και τη Γερμανία όπου Είναι μία χώρα που μας έχει καταπατήσει οικονομικά αλλά όχι ηθικά και όλοι στάθηκαν προσοχή της ώρα ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου(ενώ πολλοί επικριτές της Παπαχρήστου στηρίζουν όσους κάθονται προσοχή και σούζα στην κ. Μέρκελ) Έχει και αυτό την σημασιολογία του…

*Μαθηματικός