ΜΟΛΑΟΙ. Σε έναν εντυπωσιακό τελικό που κρίθηκε στην παράταση και περιείχε θέαμα, εντάσεις και χτυποκάρδια στα τελευταία δευτερόλεπτα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, έσπασε την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ, επικράτησε με 102-101 και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια ομάδα του 3ου Laconia Summer Basketour που διεξήχθη στο Κλειστό των Μολάων στο Δήμο Μονεμβασιάς.

Ο Πρωταθλητής LSB 2018, Αλέξανδρος Σιγκούνας σημείωσε 44 πόντους με 9 τρίποντα, υποτάσσοντας τους Αβραάμ Καλλινικίδη (41π.), Κωστή Εζόμο (8π.) και Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη (48π.), που αγωνίστηκαν με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Την 3η θέση του LSB κατέκτησε η Δαιμονιά που νίκησε στον μικρό τελικό την Νεάπολη με 79-76. Με την ομάδα της Δαιμονιάς αγωνίστηκαν οι Γιώργος Νάκης και Δημήτρης Ρετσινάς (18π.). Από την Νεάπολη ξεχώρισαν οι Παναγιώτης Κωνσταντινάκος (26π.) και ο Χαράλαμπος Κοντραφούρης (16π.).

Στο διαγωνισμό τριπόντων νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Τράμπαρης της Δαιμονιάς σημειώνοντας 20 εύστοχες προσπάθειες από τα 6.75. Ενώ στον διαγωνισμό καρφωμάτων ρεσιτάλ έδωσε ο Γιώργος Νάκης που κάρφωσε, πηδώντας πάνω από άνθρωπο.

Μεταξύ του μικρού και του μεγάλου τελικού του LSB 2018, πραγματοποιήθηκε το 16ο Τζάμπολ Αγάπης. Οι επαγγελματίες αθλητές αγωνίστηκαν με μαθητές της ειδικής αγωγής, με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίδιοι με μία μπάλα μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά».

Οι Cheerleaders της Κύμης, Blue Fires, ανέβαζαν σε κάθε διακοπή την θερμοκρασία στο παρκέ του Κλειστού των Μολάων με τις εντυπωσιακές τους χορογραφίες. Παρουσιάστρια των τελικών ήταν η εντυπωσιακή Έλενα Κρεμλίδου από την εκπομπή Splash του Epsilon TV.

Οι διοργανωτές του Summer Basketour ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο αυτές τις ημέρες και ανανεώνουν το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2019.

Τα αποτελέσματα (11/8/18)
Δαιμονιά-Νεάπολη 79-76 (Μικρός τελικός)
ΑΠΟΕΛ-Κάστρο Μονεμβασιάς 101-102 (Τελικός)