ΣΠΑΡΤΗ. Στους βόρειους Δήμους της Σπάρτης και στο όμορφο Γεωργίτσι, ο Πολιτιστικός πολυχώρος «Σπαντίδου Αμφιθέατρο» κορυφώνει τη διοργάνωση των φετινών «Υακινθείων» με μια συναυλία αφιερωμένη στην ιδιαίτερη μορφή της Ωραίας Ελένης.

Στην καρδιά της Ομηρικής Λακεδαίμονας και στον τόπο όπου σύμφωνα με τον Όμηρο, τον περιηγητή Παυσανία, αλλά και τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, γεννήθηκε και ετάφη με βασιλικές τιμές η ομορφότερη γυναίκα της Ελληνικής μυθολογίας, η Ωραία Ελένη, τα Υακίνθεια προσκαλούν τον εμπνευστή των Υακινθείων της Κρήτης, τον αγαπητό τροβαδούρο Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Στην σπονδυλωτή εκδήλωση θα ακουστεί σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση το τραγούδι που συνέθεσε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ειδικά για την Ωραία Ελένη. Οι μουσικοί που λαμβάνουν μέρος είναι οι εξής: Λουδοβίκος των Ανωγείων (τραγούδι – μαντολίνο), Ειρήνη Μπαρδάνη (τραγούδι), Μανόλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα), Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα) και Κώστας Λώλος (βιολί).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει ομιλία του Συγγραφέα - σκηνοθέτη Μπάμπη Πλαϊτάκη με τίτλο «Ο Αλκιβιάδης στη Σπάρτη», ενώ στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση Ζωγραφικής του Λευτέρη Ρούμπου. Την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει η γνωστή Σπαρτιάτισσα ηθοποιός Μαρία Αλειφέρη.