Υλικά

  • 4 σύκα φρέσκα, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 300γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 αγγούρι μεγάλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένη και πλυμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια και το αγγούρι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το σουσάμι και ανακατεύετε.

Στρώνετε τα φύλλα της ρόκας σε στενόμακρη πιατέλα και τοποθετείτε εκεί το μίγμα της σαλάτας. Από πάνω τοποθετείτε τα κομμένα σύκα.

Μόλις έρθει η ώρα να σερβίρετε, σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα, και περιχύνετε τη σαλάτα.