Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς όσους συνέδραμαν στην κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής, αλλά και προς όλους όσοι συνέδραμαν καθοιονδήποτε τρόπο, εξέδωσε το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του ΕΕΣ.
Στην ανακοίνωσή του, ο Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης αναφέρει:

«Όλοι εμείς οι άνθρωποι του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ,το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εθελοντές και εθελόντριες και οι πολυάριθμοι φίλοι του Τμήματος μας, αισθανόμαστε άμεση και επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσουμε καθένα και καθεμιά που είτε μεμονωμένα είτε ως μέλη συλλογικών φορέων συνέδραμαν με εκπληκτικό τρόπο την προσπάθεια μας για συγκέντρωση βοήθεια για τους πυροπαθείς της Αττικής.
Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας αποδεικνύει ότι στην περιοχή μας εξακολουθεί να βασιλεύει η ανθρωπιά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο συμπολίτη μας μεταφορέα Γιάννη Φλώρο που αφιλοκερδώς ανέλαβε την μεταφορά της βοήθειας από Σπάρτη προς Αθήνα .Πολλές πολλές ευχαριστίες στους προσκόπους της περιοχής μας που με την βοήθεια συναδέλφων τους από την Αθήνα έβαλαν στην κυριολεξία πλάτη στην φόρτωση της βοήθειας.
Ακόμη ευχαριστίες αξίζουν στον συμπολίτη μας Τάκη Τσάχαλη και σε όσες και όσους συνέδραμαν στην φόρτωση της βοήθειας στο μεταφορικό μέσο.
Ευχόμαστε ολόψυχα να μην συμβούν και πάλι τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα , αν όμως ο μη γένοιτο επαναληφτούν και πάλι , αν μη τι άλλο τουλάχιστον είμαστε σίγουροι για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των συμπολιτών μας.
Η πρόσφατη τραγική εμπειρία των συνανθρώπων μας της Αττικής αποδεικνύει του λόγου μας το αληθές».