Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9.8.2018 εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πενήντα τρία άτομα, καθώς και σε επτακόσια εξήντα δύο οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα ένα άτομα, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα επτά άτομα.

Όσον αφορά τη Λακωνία συνελήφθησαν:
• Πέντε ημεδαποί για ναρκωτικά.
• Δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα.
• Δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Τέσσερις ημεδαποί κι ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Εννέα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 16.2.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκαοκτώ παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας για τον Αιγιαλό. Στη Λακωνία κατασχέθηκαν 40,68 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα MDMA.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.