Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Αυγούστου η προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου για την ομάδα της ΑΕ Σπάρτης.

Η πρώτη προπόνηση έλαβε χώρα στο Σαϊνοπούλειο αθλητικό κέντρο στη Μαγούλα, με τη συμμετοχή 28 ποδοσφαιριστών, υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού επιτελείου. Ο νέος προπονητής Κριστόφ Βαζέχα, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές χειροκροτήθηκαν από τους αρκετούς φίλους της Σπάρτης που έδωσαν το παρών στην «πρώτη» των «Σπαρτιατών».

Η σεζόν ξεκίνησε με την τέλεση Αγιασμού της ομάδας και των εγκαταστάσεων.
Παρόντες στην προπόνηση ήταν και οι διοικητικοί παράγοντες της ομάδας, οι οποίοι σε δηλώσεις τους επισήμαναν πως η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας θα συνεχιστεί, ώστε το ρόστερ να συμπληρωθεί το συντομότερο.



Βοηθός προπονητή ο Νίκος Μηλιάκος:
Ο Σπαρτιάτης προπονητής Νίκος Μηλιάκος θα είναι στη θέση του βοηθού προπονητή δίπλα από τον Κριστόφ Βαζέχα. Ο Μηλιάκος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A΄ και προπονητής επί 11 συνεχή έτη.
Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν ήταν στον Ολυμπιακό Γυθείου, την περίοδο 2016-17 στην Κ 19 της Σπάρτης και τα προηγούμενα χρόνια στην Άμιλλα Αγίου Ιωάννου.

Παρούσα και στο Κύπελλο η ΑΕΣ:
«Η Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΑΕ με ιδιαίτερη τιμή, χαρά και αίσθημα ευθύνης, δηλώνει παρούσα στα ποδοσφαρικά δρώμενα της χώρας μας και του τόπου μας. Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή μας στο Κύπελλο Ελλάδος περιόδου 2018-2019. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας!», σημείωσε με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της η Αθλητική Ένωση Σπάρτης, γνωστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ελλάδος.