Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι νεαροί αθλητές του Δήμου Ευρώτα, ύστερα από τη συμμετοχή τους στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες 2018, που διεξήχθησαν στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, κατά το διάστημα 29 Ιουλίου - 3 Αυγούστου 2018.

Δεκατρία αγόρια και κορίτσια (οκτώ ποδοσφαιριστές και πέντε αθλητές στίβου) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια ξεχωριστή διοργάνωση, από την οποία μόνο θετικές εμπειρίες αποκόμισαν.
Η αποστολή του Δήμου Ευρώτα εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη, τους προπονητές Θύμιο Βέργο και Ηλία Παρασκευόπουλο και την αρχηγό της αποστολής Γεωργία Χιώτη.

«Η συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες παγκόσμιου βεληνεκούς συνιστά σίγουρα απόδειξη ιδιαίτερης προσπάθειας, επιμονής, δουλειάς και μεγάλης θέλησης. Δεκατρία παιδιά από έναν μικρό δήμο - το Δήμο Ευρώτα, απέδειξαν μαζί με τους προπονητές τους γι' άλλη μια φορά, ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια, ούτε σύνορα. Ότι όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" συναντά την ευγενή άμιλλα στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας, τότε το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι μια υγιής αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων από κάθε σημείο της γης, που τους ενώνει η ίδια αγάπη για τον αθλητισμό. Είμαστε πραγματικά περήφανοι - θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας και τους προπονητές τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Παναγιώτης Λυμπέρης.