Για 24η φορά συμμετείχε με αποστολή στους Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες ο Δήμος Σπάρτης. Οι φετινοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ από τις 29 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2018. Η αποστολή του Δήμου Σπάρτης εκπροσωπήθηκε από την Δημοτική Σύμβουλο Μακρυσοπούλου Χριστίνα, τους προπονητές των αθλημάτων στίβου, μπάσκετ και βόλεϊ και από 15 αθλητές των γυμνασίων της Σπάρτης. Αρχηγός της αποστολής ήταν η Ευγενία Παπαδάκη .

Φέτος η αποστολή του Δήμου συμμετείχε με στίβο, μπάσκετ και βόλεϊ και είχε ενεργή συμμετοχή όλες τις μέρες της διοργάνωσης.
ΣΤΙΒΟΣ: Προκριθήκαμε στο τελικό του μήκους αγοριών με τον μόλις δεκατριών ετών Μπεσσόννυ Αλεξάντρ με επίδοση 6,20m SB και κατέλαβε στον τελικό την 5η θέση. Ακολούθησε η επίσης δεκατριάχρονη Ιωάννα Σουλτάνη στο άλμα σε μήκος με επίδοση 4,65m και την 17η θέση. Η 13χρονη Έρικα Ολαρίου συμμετείχε στα 100m σημειώνοντας επίδοση 13,77 SB και καταλαμβάνοντας την 27η θεση, με προπονητή τον Καλομοίρη Μιχάλη
ΜΠΑΣΚΕΤ: Η ομάδα μπάσκετ κατέλαβε τη 13η θέση με προπονητή τον Παντελή Μπεμπέτσο
ΒΟΛΕΙ: Η ομάδα βόλεϊ κατέλαβε την 9η θέση με προπονητή τον Κωνσταντόπουλο Μιχάλη

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 1968 στη Σλοβενία και αποτελούν μια παγκόσμια Αθλητική και πολιτιστική Διοργάνωση για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών αγόρια και κορίτσια από όλο τον κόσμο. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) και διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη του κόσμου λαμβάνοντας την μορφή παιδικής ολυμπιάδας.
Η Σπάρτη έγινε επίσημο μέλος το 1993 και από το έτος 1994 συμμετέχει κάθε χρόνο στους αγώνες με μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων. Το έτος 1997 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τους 29ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες.