Στην τοποθέτηση ειδικού διαδρόμου κι αμαξιδίου στην παραλία Έλους προκειμένου να καταστήσει δυνατή την πρόσβαση και μετακίνηση των ατόμων με διάφορες μορφές αναπηρίας προχώρησε ο Δήμος Ευρώτα.
Η εγκατάσταση έγινε κατόπιν μελέτης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, ενώ η κατασκευή είναι φιλική προς το περιβάλλον και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Αποκλειστικός σκοπός του έργου είναι να παρέχει σε άτομα, τα οποία παρουσιάζουν αδυναμία ή δυσκολία κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς να δυσχεραίνει τη διέλευση των υπόλοιπων λουόμενων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.
Ενδείκνυται για άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νεύρο – μυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς – τετραπληγικούς, ασθενείς με Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς, αλλά και άτομα με προβλήματα ισορροπίας.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν για την ολοκλήρωση της εν λόγω εγκατάστασης ο Δήμαρχος Ευρώτα και η αρμόδια Αντιδήμαρχος καθώς, όπως ανέφεραν, διασφαλίζει το αυτονόητο δικαίωμα όλων για πρόσβαση στις τοπικές παραλίες.