ΣΠΑΡΤΗ. Στα Great Taste Awards 2018, στο Λονδίνο, στο μεγαλύτερο διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας παγκοσμίως με 12.500 συμμετοχές υψηλής ποιότητας τροφίμων και 500 κριτές γευσιγνώστες από όλο το κόσμο, διακρίθηκαν οι Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Συγκεκριμένα το βιολογικό άθερμο ελαιόλαδο "ΑΡΜΟΝΙΑ" και οι ελιές με ούζο "ΠΙΝΕΛΙΕΣ", απέκτησαν από ένα αστέρι το κάθε προϊόν.

23 είναι συνολικά οι χρυσές βραβεύσεις στα Great Taste Awards για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. Ένα μοναδικό ρεκόρ βραβεύσεων για Ελληνα παραγωγό των δικών του προϊόντων.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτυπά στο Λονδίνο, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Great Taste Awards», που βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου.


Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας «Great Taste Awards» διοργανώνεται από την «Guild of Fine Food» και αποτελεί σημείο αναφοράς για το ποιοτικό τρόφιμο. Έχει χαρακτηριστεί ως το «Όσκαρ της γεύσης» και θεωρείται η «επικούρεια εκδοχή του βραβείου Booker». Ενδεικτικό της αναγνωρισιμότητας των βραβείων είναι ότι τον θεσμό υποστηρίζουν τα λονδρέζικα Harrods και Sellfridges καθώς και άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων.

Το 2018 περισσότεροι από 500 εξειδικευμένοι δοκιμαστές,γευσιγνώστες, συμπεριλαμβανομένων των ειδικά εκπαιδευμένων food writers παγκοσμίως, επί 62 ημέρες, δοκίμασαν 12.500 προϊόντα από όλο τον κόσμο, για να απονείμουν τα θεωρούμενα ως «Όσκαρ της γεύσης» στα καλύτερα από αυτά. Αξιολόγησαν τα προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, χωρίς καμία ένδειξη συσκευασίας ή λογοτύπου, αφού δεν κρίνεται το μάρκετινγκ, αλλά η γεύση και η ποιότητα.

Ο βαθμός δυσκολίας φαίνεται από τα ποσοστά βραβεύσεων, που δεν υπερβαίνουν το 30% στο σύνολο των προϊόντων. Η νίκη είναι σημαντική γιατί διαφοροποιεί τα προϊόντα που βραβεύονται,ενώ για τον καταναλωτή αποτελεί μια εγγυημένη και αξιόπιστη «σφραγίδα» ποιότητας, γνωστή σε όλο τον κόσμο.