Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας για την απελευθέρωση της πόλης από του Τούρκους και της ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Μονεμβασίας, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας υποδέχθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου τον Προκόπη Παυλόπουλο στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην ιστορική πόλη της Μονεμβάσιας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ύστερα από σχετικό αίτημα δέχθηκε αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας σε κατ’ ιδίαν συνάντηση .
Στη διάρκεια της συνάντησης προσφέρθηκαν στον Πρόεδρο προϊόντα τοπικών παραγωγών, προβάλλοντας έτσι και μια ακόμα πτυχή του τόπου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ολιγόλεπτης συνάντησης παρατέθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαντικά ζητήματα της περιοχής με προεξέχοντα αυτά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης -με το πλήθος αιολικών πάρκων και εναέριων δικτύων υπερ-υψηλής τάσης που -καθώς και την εισφοροεισπρακτική πολιτική και τον καθημερινό έλεγχο των επιχειρήσεων της Μονεμβασίας από κάθε είδους ελεγκτικό φορέα και μηχανισμό (ΣΔΟΕ-ΙΚΑ-ΕΦΕΤ κλπ, κλπ).

Ο κ. Παυλόπουλος αφού άκουσε όσα του εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, τόνισε πως η κοινωνία και ειδικά η υγιής επιχειρηματικότητα δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει επί μακρόν σε μία οικονομική πολιτική που στηρίζεται στην υπερφορολόγιση των εσόδων και διαβεβαίωσε πως ήδη η Προεδρία της Δημοκρατίας απεργάζεται σχέδια και προτάσεις με στόχο την αλλαγή την φιλοσοφίας και της υπάρχουσας οικονομικής πολιτικής.
Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος προσκάλεσε τα μέλη της Ένωσης στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια εκτενέστερη και επί της ουσίας συνάντηση τον επόμενο μήνα.