Την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη, ξεκίνησε η Γ΄ κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών, με 100 έφηβους των τριών τάξεων του Λυκείου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Ιουλίου Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων π. Νικόλαο Τσέτσεκα, επισκέφθηκε την Ταϋγέτη όπου δέχθηκε το καλωσόρισμα του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς Αρχιμανδρίτη π.Θεόφιλου Μαντζαβράκου, που είναι ο υπεύθυνος ιερέας της περιόδου, του αρχηγού κ. Ιωάννη Κατσούλη, των στελεχών και των κατασκηνωτών. Επίσης την Κατασκήνωση επισκέφθηκε, ως προσκεκλημένος του Μητροπολίτη μας, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου.

Κατά τη διάρκεια του μεσημβρινού γεύματος, ο κ.κ. Ευστάθιος είχε την ευκαιρία να απευθύνει πατρικό λόγο στα παιδιά τονίζοντάς τους ότι οι ημέρες που έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στην Ταϋγέτη αποτελούν μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το υπόλοιπο της ζωής τους.