Την θεατρική παράσταση «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη ανεβάζει στη Νεάπολη το θέατρο αιχμή σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Στο ρόλο της Ανδρομάχης πρωταγωνιστεί η Φωτεινή Φιλοσόφου

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης….. η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης… η πορεία της και η συντροφικότητά της…το αντίπαλον δέος της “Ωραίας” Ελένης.
Η “Ωραία” Ανδρομάχη, θα λέγαμε ωραία αλλά και με αρετή και σκέψη, αρετές που δίνει απλόχερα ο Όμηρος στους αμυνόμενους υπέρ πατρίδος, διαφύλαξης των αγαθών της τιμής, της αξιοπρέπειας, της Γνώσης και της ουσιαστικής Ηθικής.
Έκλεισε τυπικά και μόνο τη σελίδα “Έκτωρ”, και τη διαφυλάσσει στην υπόλοιπη ζωή της, σαν τα Άγια των Αγίων. Πορεύεται στον υπόλοιπο βίο της και νικά τελικά, μέσω των απογόνων της.
Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.
Το ένστικτο και η γνώση της την οδηγούν στο σωστό δρόμο και ζητάει βοήθεια από τον ευπατρίδη Πηλέα, για να γλυτώσει το γιό της.
Μετά την Άλωση της Τροίας……μετά την Άλωση της Πόλης….
Μετά την Άλωση……. Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων “σημαδεμένων” ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον “ίσκιο” τους που λέει ο λαός, χαράζουν το δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της Γνώσης.
Ο Όμηρος πολύ σωστά τοποθετεί την Ανδρομάχη δίπλα στον Έκτορα, υπογραμμίζοντας έτσι, ότι η αξιοπρέπεια η ανδρεία και η φιλοπατρία μπορεί να ταυτίζονται!!
“ Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός. Και να πεθάνουνε, λάμπ’ η αρετή τους”. (Ευριπίδης).

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης
Σκηνικά Γρηγόρης Ριζόπουλος
Κοστούμια Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Φωτεινή Φιλοσόφου στο ρόλο της Ανδρομάχης
Γιάννης Νικολαϊδης
Κώστας Κλάδης
Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Χριστίνα Σιώμου
Βούλα Κώστα κ.ά

Προπώληση εισιτηρίων Νεάπολη Ξενοδοχείο Αϊβαλί, Κατάστημα WIND Νεάπολης και Κάβα Αθανασάκος
Ηλεκτρονική προπώληση viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/andromaxi-tou-euripidi/
Πληροφορίες 6944366784